כבוד האשה וטבעת נישואין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/11 08:54 כג באייר התשעא

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,

אני ב"ה נשוי בערך 9 חודשים. לפני החתונה אשתי מאוד רצתה שאני אלך עם טבעת נישואין, ולא הייתה לי בעיה עם זה. לאחרונה אני מרגיש לא כל כך בנוח עם הטבעת [לא שחס וחלילה אני מתבייש באשתי או בעובדה שאני נשוי] והבנתי שזה גם לא בדיוק 'לרוח ההלכה'.

דיברתי על העניין עם אשתי והסברתי לה את כל הצדדים, והיא אמרה שזה יעציב אותה אם אני אלך בלי טבעת וזה מאוד חשוב לה.

השאלה היא האם מבחינה הלכתית זה באמת כל כך נורא או שאפשר להקל בזה? ובכל מקרה, כיצד עלי לנהוג במקרה זה? האם ללכת עם ההלכה או עם כבוד אשתי?

בתודה מראש,

טל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום,

אין בעיה הלכתית שגבר יענוד טבעת כי זה תכשיט לאו דוקא נשי, כמובן שהטבעת בסגנון גברי.

אם תענוד טבעת זה יגרום לאשתך קורת רוח וזה חסד.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן