כבד אווז

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/01/07 00:30 י בשבט התשסז

שאלה

לכבוד הרב

על מה סומך מי שנותן הכשר לכבד אווז?

הרי שמפטמים את האווזים זה יכול לעשות חור בושט ומטריף את הבהמה. ומסתבר שאין פה רב

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אכן זו בעיה קשה, כי בהרבה מקרים אכן יש סכוי לטריפה של "נקובת הוושט". מי שכן מכשיר סומך על הבדיקה הנעשית אחרי השחיטה שבה רואים לא רק אם יש כעת חור אלא גם סימנים המעידים אם היה נקב שנסתם.
כיון שכאמור בהרבה מקרים מתברר שיש בעיה - לכן הרבה רבנים אינם רוצים לתת הכשר על אווזים מפוטמים, גם אם עקרונית זה יכול להיות בסדר.
בנוסף יש היבט של צער בעלי חיים, שבגללו יש להימנע בכלל מפיטום אווזים בדרך המצערת אותם , ואם רוצים - ניתן לפטם כמו שעשו בעבר, ידנית ללא צער גדול, ואז גם בעיית הטריפות כמעט נעלמת.
בברכה, אליעזר