יש ת''ח ציוני בדרגת הרבי מלובביץ'?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/01/07 12:23 כ בטבת התשסז

שאלה

שלום וברכה

1.האם מצינו תלמידי חכמים בסדר גודל של הרבי מחב"ד שהכירו ביום העצמאות כיום חג וראו במדינה את ראשית צמיחת גאולתנו?

2.האם מצינו צדיקים וחכמים בדרגות גבוהות של רוח הקודש (כאלה שצופים מסוף העולם ועד סופו כמו נשיאי החסידות) שהכירו ביום העצמאות כיום חג ובמדינה כראשית צמיחת גאולתנו?

תשובה

שלום וברכה, וסליחה ממש על העיכוב הלא מוצדק. אין לי תירוץ מתקבל על הדעת, חוץ מהעומס הגדול...

לשאלותיך:

1. איני מוסמך לקביעת סדרי גודל של גדולי ישראל. על כל פנים, רבים מגדולי ישראל הכירו במדינת ישראל כראשית צמיחת גאולתנו, כמו הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל, והרב אברהם שפירא שליט"א יבדל לחיים ארוכים. האם הם גדולים מהרבי מלובביץ´? כאמור, אין לי שום סמכות לקבוע סדרי גודל של גדולי ישראל, ואיני רואה עניין לנסות לעסוק בכך.

2. ההלכה אינה נקבעת על פי דרגת רוח הקודש, אלא על בירור הלכתי לגופו של עניין, ובדיוק על כך נאמר "לא בשמים היא". אם הדבר בכל אופן חשוב לך, הרב אליהו ידוע כבעל רוח הקודש ומקובל אלוקי, ואף בבית הכנסת שלו חוגגים את יום העצמאות, באמירת הלל ובשירים ובפיוטים ושמחה גדולה. אתה מוזמן לבקר שם ביום העצמאות הקרוב.

אני מקוה שעניתי על השאלה,
כל טוב
יעקב.