יש חדש תחת השמש- דבר תורה לפרשת מצורע- "שבת הגדול"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/04/16 20:20 ו בניסן התשעו

שאלה

שלמה המלך כתב בספרו קהלת "אין חדש תחת השמש", ונראה לפלא כי בכל הערוצים ואתרי החדשות מצליחים בכל יום למצוא חדש תחת השמש (לצערנו, גם על מי שכבר מת..).

כבני אדם יצרנו תרבות שבכל שיחה חייבים לחדש משהו, כמו כל שיחות ה"מה חדש?", וזו משימה לא קלה במיוחד.

אז איך בכל זאת החלטנו להתמודד עם הבעיה-

"וזאת תהיה תורת המצורע"- [מצורע] : [מוצ]יא שם [רע].

במקום להוסיף מבט על [עצמנו], התחלנו לחפש אחרי מה לא טוב אצל ההוא, ואיזה ממשלה יש לנו, ומה המוכרת הזו חושבת לעצמה, כמה כסף יש לשכן ההוא ממול.. ואין לזה סוף.

דוגרי, קשה לפעמים לדמיין איך נראית מציאות בלי לשון הרע בכלל, על מה אפשר לדבר בכלל?

שמעתי באחד משיעורי התורה שנכחתי בהם, ואולי זה סוד הקסם, משפט שהגה אדם לא דתי-

"אנשים קטנים מדברים על אנשים, אנשים גדולים מדברים על נושאים"

במילים אחרות- להגדיל את המבט, להצטרף לשמש שרואה את הכל מלמעלה אבל לא מסתפקת בזה אלא גם מוסיפה אור וחום למי שנמצא מתחת למבט הזה.

בהפטרה של השבת, שבת הגדול, ישנו פסוק יפהפיה:

"[וְזָרְחָה לָכֶם, יִרְאֵי שְׁמִי, שֶׁמֶשׁ צְדָקָה, וּמַרְפֵּא בִּכְנָפֶיהָ]", מה אדם צריך יותר מזה?

מי שילך בדרך ה', יהיה ירא אותו [בכל דרכיו]- פחות ידבר על ההוא וההיא, וההם אל מול אנחנו: יזכה לאורה ולזריחתה של השמש עליו, שמש של צדקה, מתת אל פשוטה כמשמעה, ולמי שצריך גם חיבוק- תתן השמש גם רפואה בכנפיה.

אור, חום ושבת שלום!

מעיין, חברים מקשיבים

maayanbk@gmail.com