יש אלוקים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/07 14:58 כה באייר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני רוצה שתיתן לי בבקשה הוכחות שכליות שכן יש אלוקים, פעם אני הסתפקתי באמונה תמימה , חשבתי שאם אני מרגישה את ה' זה מספיק. אבל עכשיו אני רוצה הוכחות בשכל כדי שהאמונה שלי בה' תהיה יותר חזקה.

וזהו... תודה רבה לך.

תשובה

שלום וברכה
כנראה שתצטרכי לחפש לך רב אחר.
אני לא מאמין שיכולות להיות אמונות שכליות להוכחה שכלית של הא-לוקים. הסיבה לכך מובנת מאוד: איך יכול להיות שתהיינה הוכחות שכליות להוכיח את קיומו של משהו שהוא על שכלי, על זמני ועל מקומי ?
השכל יכול להביא הוכחה לקיומו של משהו מופשט ?
את יכולה להביא הוכחה לקיומה של האהבה ?

לכן, נראה לי כי את מחפשת אחר משהו שלא יכול להיות קיים גם במישור התיאורטי.

אולי יהיה רב אחר שישכנע אותך שתיתכנה הוכחות שכליות, אולם לי נראה כי הדבר כלל לא אפשרי ברמה התיאורטית.

כל טוב