ישיבות הסדר- צאו לקרב!

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/03/02 08:48 כז באדר התשסב

שאלה

האם לנוכח המלחמה המתחוללת בארץ אין חובה על תלמידי ישיבות ההסדר שסיימו את שירותם המקוצר בצבא לשוב וללבוש מדים כדי להקל על העומס המוטל על כתפי חבריהם ליחידות?

תשובה

ב"ה

שלומות!

שאלתך מבטאת את המציאות הקשה בה אנו מצויים. אכן, ישיבות ההסדר המביאות לידי ביטוי השלמה של שני ערכים מרכזיים, לימוד התורה - המהווה תשתית קיומית לצדדים הרוחניים של העם ומלחמת מצוה - המהוה תשתית לקיום הפיזי של עם ישראל בארץ ישראל, משלימים זו את זו. כל ההליכה לצבא נועדה להכשיר את החיילים למצב שבו כשעם ישראל יזדקק להם, יעזבו הכל ויאחזו בנשק מתוך מסירות גדולה.
ההכרעה בשאלה זו מצויה בידי מפקדי הצבא.
כשהם יחליטו שזה המצב הרי שאנו מצווים לצאת לשדה המלחמה. עד אז, אנו מצווים לשקוד על התורה ועל העבודה שהם חלק מאותה מלחמה כוללת המתרחשת בעולם.
בשולי דברי, ברצוני להוסיף שהשוקד על התורה בימים אלה צריך לשאוף ללמוד טוב יותר משאר הימים שהרי ללימוד שלו משמעויות נוספות למען שלומו ושלמותו של העם.