ישיבה בבר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 08/02/07 11:57 כ בשבט התשסז

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

ברצוני לברר מה הבעיה מבחינה דתית בכך שבת יושבת בברים עם חברותיה ואני שותה שתיה חריפה!

אני יודעת שיש בעיה כלשהיא ואני חושבת שמדובר מבחינת צניעות אך אשמח לתשובה מפרטת שתבהיר לי את המצב יותר!

תודה מראש..

חן.

תשובה

שלום חן.

המעשים הנכונים ביום-יום נובעים מהציווי הכללי של "קדושים תהיו".
לנו, עובדי ה', יש אמות מידה התנהגותיות חוץ מהמצוות ופרטיהן, המאפיינות אותנו בכל מקום אליו אנחנו הולכים ובכל דבר שאנו עושים, כך אנחנו מביאים לידי ביטוי את מחשבותינו ואת דרכנו הרוחנית- הקדושה והצנועה.
מקום כמו באר משדר את האווירה ההפוכה- של בילוי ריק, של שתיה לשם הוללות, ולעתים גם פריצות ממש- או של הנוכחים בו או במה שמוצג על הקירות והמסכים במקום. (לבד מהעובדה שרוב מקומות אלו פתוחים גם בשבת, ואין אנחנו רוצים לחזק את ידיהם של עוברי עבירה).

גם עצם השתיה מביאה את האדם להתנהגות יותר "חופשית" היוצרת חוסר צניעות אצל האדם עצמו, שכן צניעות לא מתבטאת רק בפרטי הלבוש אלא גם באופן ההתנהגות או במידת הרצון למשוך תשומת לב.
את ההשתכרות אנו שומרים לחג הפורים, שם הדבר הוא אפילו מצווה, והשכרות באה מתוך האווירה הנכונה ומובילה ע"פ רוב גם לתוצאות טובות בתחום הנפש ועבודת ה'.
אני מקווה שתמצאי את המקומות המהנים ביותר לבלות עם חברותייך, שגם יתאמו את הדרך בה את מאמינה, ויצרו רק קידוש ה' ולא חלילה את ההיפך.
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)