ישו

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 24/12/06 09:45 ג בטבת התשסז

שאלה

שלום רב

אינני מבינה את סוגיית מותו של ישו משיח בן דוד לפי דת הנוצרים, בימינו אומרים כי ליהודים לא היתה יד בדבר בדבר הריגתו של ישו משום שלא שלטו היהודים באותה תקופה אלא הרומאים. אך למרות הדעה המקובלת כי הרומאים הרגו את ישו, מצוין בתלמוד הבבלי במסכת סנהדרין (מג, ע"א) כי ישו הוצא להורג על ידי הסנהדרין בערב פסח "על שכישף והסית והדיח את ישראל". אז האם כן הרגו אותו הסנהדרין או לא? שמעתי גם סברה שאומרת הבתלמוד התכוונו לישו אחר... לא הבנתי כלום אשמח אם יסברו את אוזניי.

תשובה

ממורי ורבי הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל שמעתי, כאשר לימד אותנו מסכת סנהדרין, כי בית דין שלנו דנו אותו למיתה, אך לא בצעו את גזר הדין, בגלל שלא היתה להם רשות לכך מטעם השלטון הרומי, והשלטון הרומי הם שבצעו.