ירק גוש קטיף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/01/07 18:18 ד בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

אני מקפידה מאד להשתמש רק בירק גוש קטיף,לפני כמה ימים שמעתי שכמות חומרי ההדברה שנותנים לירק הוא עצום ובעצם אנו אוכלים רעל. האם אפשר לקנות ירק רגיל כמו שאכלו אבותינו ולנקות עם תמיסת סבון ומלח כבעבר??????

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לקנות ירק ולבדוק, אלא שהבדיקה היא קשה מאד, ומצריכה מיומנות וידיעה בחרקים, וכמו כן יש להשקיע בה זמן רב.
לעניין שאריות חמרי הדברה, יש לציין שיש חברות במוצרי ירקות ללא חרקים שעומדים תחת ביקורות של שאריות חמרי הדברה, ובייחוד חברת חסלט הידועה בכך שהיא עומדת תחת תקן שאריות חמרי הדברה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון