ירקות "גוש קטיף"

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 17/05/05 02:42 ח באייר התשסה

שאלה

כבוד הרב, שלום!

ברצוני לדעת האם "לאכול רק ירקות של גוש קטיף"

הוא חיוב או רק החמרה, האם ראוי להחמיר בכך או שניתן להכשיר את הירקות במו ידינו....אם כן- אשמח לדעת כיצד. ומה הדין לגבי ירקות שניקנו בשוק.

בתודה מראש. :)

תשובה

כל יהודה שיודע באמת כיצד לנקות ולבדוק כל סוג ירק וירק יכול לאכול ירקות שלא גודלו בפיקוח נגד נגיעות של חרקים.

אולם:
1. אין היום הרבה אנשים שהם מומחים לנושא הזה
2. המציאות משתנה כל עונה וצריך להתעדכן תמיד אצל המומחים מה לחפש בכל סוג ירק.
3. חשוב מאד מאד לחזק את ידיהם של החלקאים מגוש קטיף על המסירות נפש הגדולה שלהם לעמוד במצבים כל כך קשים(רק ביממה האחרונה נפלו שם קרוב לחמשים פצצות מרגמה וקסמים) ועל המסירות הגדולה לספק לעם ישראל ירקות ללא חשש איסור אכילת חרקים. דבר שמקדש אותנו בכל ארוחה וארוחה.