ירקות באוצר בית דין

חדשות כיפה הרב חיים נבון 23/10/07 20:05 יא בחשון התשסח

שאלה

שלום לרב.

האם זה נכון שבירקות באוצר בית דין יש בעיה שהמחיר הוא מעל מה שהוא אמור להיות, משום שהחקלאי שצריך לפרט את כל העבודות שלו שעל פיהם משלמים לו מוסיף עבודות שהוא לא אמור לעשות וכך הוא מרוויח יותר כסף והמחיר מופקע וזה יוצא שזה בכלל לא אוצר בית דין?

שמעתי על כך ממישהו שהתעסק עם זה שאמר לי שעדיף ירקות יבול נכרי מאשר ירקות אוצר בית דין בגלל שזה "יותר אוצר מאשר בית דין".. מה עוד שבפירות אין את הדבר הזה ופירות אוצר בית דין זה טוב.

מה דעת הרב בנושא?

תשובה

שלום וטוב.
אינני בקיא בפרטי ההתנהלות של אוצר בית דין. אך אני בוטח ברבנים החשובים החתומים על כשרות אוצר בית הדין, שנתנו דעתם לכל השיקולים ולכל הבעיות האפשריות, כולל אלו שהזכרת. ואני סומך עליהם ללא חשש.