ירושה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/06/11 17:29 כא בסיון התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

רצתי לדעת מה דין תורה בנושא ירושה

אמי לפני כ 50 שנה נשיאה לאבי (אמי היתה אלמנה עם 2 בנים)

(ואבי גרוש עם בן ובת ) אבי היה בעל דירה וקרקע

מנישואיהם נולדנו 4 ילדים 3 בנות ובן סה"כ כ20 שנים וניהלו כל אחד לחוד משק בית

אמי הורישה את כל כספה לבניה מנישואים קודמים וכללה את בית אבי בצוואתה

ואבי הוריש את כל נכסיו לבן המשותף

אמי נפטרה כ18 שנה קודם לאבי

השאלה האם צוואתה של אמי עפי דין תורה תקפה

האם אחיי אמי יכולים לדרוש חלק בצוואת אבי (בית היה על שמו לפני הנישואים רק שופץ מעט במהלך השנים)

אודה על תשובה מפורטת ככל הניתן כולל מקורות

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כדי להכשיר או לפסול צוואה צריך לראות כיצד נכתבה, יש פעעמים שהיא כשרה ויש שאיננה כשרה. על כן אי אפשר לפסוק בשאלה עד שרואים את הצוואה עצמה.
ב.על פי דין תורה האחים מהאם אינם יורשים בדירת האב. גם האמא לא יורשת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון