שאלה
בס"ד
קראתי מתוך אתר של ידען (כופר ידוע בדורנו שמסית ומדיח ) על עניין "פדופליה" חס ושלום ביהדות
אני מצטט "תחילה נביא את ההלכה המקלה ראש בפדופיליה:
על פי ההלכה יחסי מין (בלשון חכמים "ביאה") מוגדרים כאשר הם מבוצעים עם זכר מעל גיל תשע שנים ונקבה מעל גיל שלוש שנים, מתחת לגילאים אלה אין זה נחשב ומוגדר כ"ביאה" (לא בהקשר הקינייני ולא בהקשר קיום יחסי מין אסורים).
כך נאמר במשנה: "בת שלש שנים ויום אחד מתקדשת (קניין האישה) בביאה...בא עליה אחד מכל העריות האמורות בתורה - מומתין עליה והיא פטורה. פחות מכן (מתחת לגיל שלוש) - כנותן אצבע בעין" (נדה פ"ה מ"ד). חכמי התלמוד מסבירים את המטפאורה "כנותן אצבע בעין", הכתובה במשנה, כך: כשם שעין, אם נכנסת בה אצבע, היא מוציאה דימעה וחוזרת ודומעת, כך גם המכניס את איבר מינו בילדה קטנה פחות מגיל שלוש, בתוליה נקרעים וחוזרים ומתאחים, ולכן אין זה נחשב "ביאה" לא לעניין איסור ולא לשם קניין (נידה מה ע"א).
וכך פוסק הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה, פ"א,הלכה יג- יד): המקיים יחסי מין עם ילדה, הקטנה מגיל שלוש, פטור מעונש אפילו אם עשה זאת עם בתו , וכן המקיימת יחסי מין עם זכר פחות מגיל תשע פטורה מן העונש אפילו עשתה זאת עם בנה, וכן משכבי זכר (הומוסקסואליות) עם קטין, פחות מגיל תשע, פטור מעונש הכתוב בתורה: "וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (ויקרא , כ; 13). "
כיצד עונים לכך? האם הציטוטים נכונים?
תשובה
שלום וברכה!
מה קשר בין מה שהבאת לבין עידוד או היתר לפדופיליה? יש המון מקורות האוסרים ביאה עם קטנה או עם קטן וגם נישואים עמם. הכוונה בדברים היא שבמקרים הללו הקידושין לא תופסים וגם אי אפשר לחייב אדם על גילוי עריות אם הוא בא על הקטנה. כלומר אין דין מוות, אך אין זה אומר שהדבר מותר או יש עידוד לזה. כרגיל סילופי ידען חסרי כל שחר, המראים רק על כך שהוא עם הארץ גמור שלא מבדיל מימינו ומשמאלו - לא מסוגל להבין את ההבדל בין גדר הלכתי של חלות קידושין או חיוב מיתה בעבור גילוי עריות או הגדרת אישה כזונה האסורה על כהן לבין עידוד או היתר פדופיליה שאינו קיים בתורה כלל וכלל.
בברכה,
חיים בריסק