יציאה מהארץ לקמפ

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/11/07 00:19 ח בכסלו התשסח

שאלה

שלום רב,

הציעו לי להיות מדריך/עוזר מדריך בקייטנה (camp) של יהודים דתיים בארה"ב בחופש. שתי שאלות:

1. האם אפשר לצאת לזה מבחינת האיסור יציאה מהארץ, כי יש שאמרו לי שמותר ויש שאמרו לי שאסור אז אינלי מושג והאם יש משמעות לזה שאני יוצא 'להדריך' אז כאילו יש לזה משמעות דתית/ערכית?

2. אמרו לי שיש סיכוי גדול שאפול על מחנה של דתיים אבל שהרמה שם לא גבוהה מבחינת דת, צניעות וכדו', איך מתמודדים עם זה? או שלא מתמודדים עם זה (ולא יוצאים)?

תודה רבה.

תשובה

כל מה שניתן לעשות על מנת להשיב לבם של ישראל לעם ישראל ולאבינו שבשמים – הרי זו מצוה גדולה מאד. באופן עקרוני – מותר בשביל זה גם לצאת מהארץ.
מהנסיון ידוע שהמחנות הללו יש להם השפעה עצומה על הנער היהודי האמריקאי ואם הציעו לך לצאת כנראה שמישהו יודע למה.
בשאלה האם מוצדק בשבילך לצאת ועד כמה הנסיון מתאים לך או לא – בזה אינני יכול לענות כיון שאינני מכיר אותך. זו שאלה שאתה צריך לשאול רב או ר"מ שמכיר אותך, ויוכל עזור לך לקבל החלטה נכונה.
בהצלחה.