יסורים על חטא אכילת חמץ

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/04/10 22:53 יז בניסן התשע

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב,חג שמח וכשר.

ברצוני לשאול שאלה מייסרת עד עמקי הנפש פנימה.

אודה מראש לתשובה מהירה.

מה ניתן לעשות על מנת לכפר על מעשה שנעשה בשוגג,אכילת חמץ בלא מודע מראש,בידיעה שמדובר בלי יוצא מהכלל בכשר לפסח.ורק אחרי סיום האכילה נכח לדעת שאכל חמץ(חובה לציין כי מי שחילק את אותו מאכל היה בטוח שזה כשר לפסח{ראייתו לא במיטבה-נרכש במדף של כשר לפסח},כאשר כל החמץ בסופר היה מכוסה).

בבקשה בבקשה מה ניתן לעשות על מנת לכפר על נושא כזה חשוב ומשמעותי וקשה לעכל,ושאלתי איך ניתן לכפר על אכילתו בשוגג ויותר מזה איך אפשר לכפר על אותו אדם שחילק בשוגג?

תודה רבה רבה רבה מקרב לב.

תשובה

בסד
שלום רב.
אןמנם כתוב "כל אוכל חמץ ונכרתה הנפש .."אבל ברור שזה במזיד .וכאן מדובר בשגגה כמובן לכן הכפרה היא ,כמו כפרה של שגגות ,לכשיבנה המקדש במהרה בימנו נביא קורבן מתאים על שגגה.
ויש מצעים ללמוד תורה בלילה כדי לכפר על חטא זה ויש,המשתתפים ב"תיקון כרת "הנעשה בימי השובבים.

אולם להלכה נראה כי תשובה וקבלה ועתיד להזהר מאד מכל קניות לא מבוקרות,כל ימות השנה במיוחד לפסח.
וכן סיפור המקרה ופירסומו ברבים כדי להזהיר ,מפני תקלה דומה.
בברכה