ימי בין המיצרים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/07/11 21:36 יז בתמוז התשעא

שאלה

שלום,

זכיתי בכרטיסים למסיבה שתערך בשבוע הבא.

אני יודעת שאלו ימי בין המיצרים ולא נוהגים לחגוג ולשמוח, האם יש הקלות בנושא ואוכל ללכת למסיבה?

תודה רבה.

תשובה

שלום
שלושת השבועות, שמתחילים מליל י"ז בתמוז ונמשכים עד תשעה באב, הם ימים של צער, שעליהם נאמר (איכה א, ג): "כָּל רֹדְפֶיהָ הִשִּׂיגוּהָ בֵּין הַמְּצָרִים". ואף שחז"ל לא תקנו תקנות מיוחדות לציין את הצער והאבלות של שלושת השבועות, נהגו ישראל להימנע בכל שלושת השבועות מאירועי שמחה מיוחדים כגון מקיום מסיבות, קונצרטים וריקודים.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997