ים מעורב עם בגדים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/07/07 14:15 כ בתמוז התשסז

שאלה

שלום.

יש לי כמה שאלות והן ממש חשובות לי אז אני אשמח אם תענו לי כמה שיותר מהר....

כל השאלות קשורות לים מעורב...חשוב להדגיש שאני לא הולכת לים מעורב ואני הולכת לנפרד...

האם מותר ללכת לים מעורב ולהכנס עם בגדים?

האם מותר ללכת לים מעורב במקום שאין בו אנשים עם בגדים-ז"א חולצה וחצאית-צנועים...

והאם מותר ללכת עם המשפחה לכנרת לדוגמא לחוף מעורב ולהכנס למים(עם בגדים)....

תודה מראש...

תשובה

אין להיכנס למים בים מעורב עם בגדים. גם מצד הערבוב הלא צנוע במיים, וגם בחוסר הצניעות הנגרם מהבגדים הנצמדים לגוף ביציאה
2. סתם להסתובב בים מעורב בלא להיכנס למים, לבחורה עם בגדים צנועים, אין איסור.
3. לא הבנתי מדוע עם משפחה זה שונה. מה שכתבתי בסעיף 1 רלוונטי גם ביחס למשפחה.