ילדים עם פיגור

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/01/09 22:26 כב בטבת התשסט

שאלה

בס"ד

יש לי שאלה שמציקה ללי הרבה זמן, אני מתנדבת בביה"ס של ילדים עם פיגור קשה עד קשה מאוד. וכל פעם שאני חוזרת אני פתאום לא רוצה ללמוד אומשהו כזה כי אני רואה אותם, שאין להם למה להגיע בחיים. זה הבר הכי עצוב שראיתי.

וגם מציקה לי שאלה, אם מישהי בהריון יודעת ב100% שהולד הוא חולה בתסמונת דם(לפי מספר כרמזומים) האם מותר לעשות הפלה? הרי הילד רק סובל?

תודה

תשובה

יש פוסקים המתירים להפיל בתנאים מסויימים , כגון שלב ההריון, סכנה לבראיות הנפשית של ההורים ועוד.
כל מקרה יש לבחון לגופו.