ילדים אחרי חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/10/07 20:05 כד בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד

שלום!

רציתי לדעת מה גישת ההלכה לגבי זוג צעיר שאינו יכול מבחינה כלכלית להביא ילד לעולם מיד לאחר נישואיו?

האם מלכתחילה רצוי ועדיף שלא להתחתן?

אשמח לתגובה מהירה

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן לתת תשובה כללית לשאלה כללית מעין זו. מדובר בהרבה מרכיבים - מהשאלה כמה בכלל הם יכולים לדחות את החתונה, האם זה טוב ונכון להם לעשות זאת, כמה כלכלית זה קשה והאם אפשר להתגבר, כמה זמן של דחייה תעזור להם וכדו'.
על כן, הדבר הנכון לעשות הוא "עשה לך רב" ולדבר אתו על הנושא על צדדיו השונים, ואז הוא יוכל לקבל את ההכרעה יחד עם בני הזוג.

כל טוב