ייעוץ לגבי קשר של גבר חילוני עם בחורה דתיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/09 18:23 טו בתמוז התשסט

שאלה

אני בחורה דתיה שיוצאת עם בחור חילוני כבר 3 חודשים. כשדיברנו על העתיד, עלה הנושא שהוא יחזור בתשובה כי אני מעוניינת בבית דתי וחינוך דתי. הוא כרגע בשלב הבירורים, לבדוק אם הוא מרגיש שהוא מוכן לקבל את זה על עצמו או לא. במה אני יכולה לעזור לו? למי לכוון אותו כדי לבדוק אם הוא יוכל לקבל את הדרך הדתית על עצמו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אפשר להתחתן עם חילוני כששני הצדדים מודעים לקשיים ומוכנים לעשות ויתורים מתאימים.
ודאי, הדבר מעורר קשיים בחינוך הילדים מפני שלילדים יש מודל כפול: דרך אחת של אבא ודרך אחרת של אמא.
אני אישית לא ממליץ על נישואין של דתי וחילוני, אבל זו אפשרות ויש לה תקדימים מוכרים, בחלקם מוצלחים.
גם מבחינה הלכתית אין לקיים נישואין בין דתי(ה) וחילוני(ת).

את מבקשת ללכת בדרך אחרת, שהיא לכאורה בטוחה יותר: שהבחור יחזור בתשובה.
לי הדבר נראה דווקא הרבה יותר מסוכן, ולדעתי כדאי להמנע מכך.
העובדה שהוא חזר בתשובה בשבילך מעמיסה משקל מאוד כבד על בניין הנישואים שלכם:
א. הבחור בעצמו לא יכול להתבונן בתוך נפשו, ולא יכול לדעת האם הוא חוזר בתשובה מתוך הכרה אמיתית עמוקה או מתוך רצון שלא לאבד אותך. ואם כך איזו מן חזרה בתשובה זו? ואיזו מן דתיות זו?
ב. עצם הוויתור שלו על הזהות החילונית ועל סגנון החיים החילוני בעבורך, הוא קרבן גדול שנדרש ממנו. עכשיו - בזמן ההתאהבות ביניכם הוא מוכן להקריב אותו. אבל האם לאחר מספר שנות נישואין הוא לא עלול להתחרט על כך? ואז מה תעשו?
צריך לנתק בין התהליכים הרוחניים שהבחור מבקש בעתיד ובין בנית הזוגיות שלכם.
את צריכה להחליט האם את מוכנה להקים אתו משפחה כמו שהוא עכשיו, חילוני. או שאת לא מוכנה להתחתן עם חילוני ואז להפרד ממנו בלא כעס ושנאה.
אתם יכולים לסכם שתהיו בקשר בעוד שנה שנתיים לבדוק היכן הבחור נמצא, אבל עד אז לכל אחד מכם מותר לחפש את בן זוגו בחברה שהוא כרגע משתייך אליה.