שאלה
אני מתגוררת בדירה עם עוד 3 שותפות. יחד 4 בנות. לאחרונה, לאחת הבנות שאינה דתיה יש חבר הנשאר מידי פעם לישון עמה בדירה. רציתי לבדוק אם יש בעיה הלכתית עם הנושא. בנוסף, החדר הוא מעין יחידת דיור עם שרותים ומקלחת בתוכו כך שלא נתקלים בבחור.
תשובה
שלום
בעניין דיני יחוד
לפי מרו השו"ע (אה"ע סי' כ"ב סע' ה') מצב בו יש גבר אחד ואפילו הרבה נשים נקרא "יחוד" והוא אסור. לפי הרמ"א (פוסק אשכנזי) מצב זה אינו מוגדר "יחוד" ואינו אסור. (יש מפוסקי אשכנז שהחמירו בזה כמו השו"ע).
לגבי מבנה דירתכם
אם אין אפשרות מעשית שאת או חברה אחרת שלך תמצא עצמך, עם החבר אפילו לדקות ספורות לבד, ניתן להתיחס לחלק של החבר והחברה כדירה נפרדת. אך אם ישנה גישה חופשית מצד לצד, לפי פסיקת השו"ע אסור להתגורר בדירה זו ולפי פסיקת הרמ"א יש מקום להקל.
למעשה
המצב שאת מתארת, נראה לא רצוי. מתוך שאלתך נראה שהמצב גם לא נוח לך. עצתי פעלי במהירות ובדרכי נועם לשינו המצב. אולי להחליף דירה או כל רעיון אחר.
אם את "תקועה" עם חוזה שכירות לשנה, ואין כל מוצא אחר, אזי לפי הרמ"א יש מקום להקל.
שתהיה לך שנה טובה
שתזכי לבנות את ביתך הפרטי במהרה