ייחוד בסיורים במשא"ז

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 07/01/03 18:43 ד בשבט התשסג

שאלה

שלום רב!

במשמר האזרחי אצלנו יש סיוריים ליליים רכביים. בד"כ, בסיור יש 2 אנשים כאשר יכול להיווצר מצב שאחד מהם מתנדב ואחת מתנדבת.

רציתי לשאול את הרב אם במצב כזה נוצר "ייחוד" או בעיה הלכתית כלשהי.

תודה מראש!

תשובה

שואל/ת יקר/ה!
שלום רב.

יש להשתדל להמנע ממצב זה כי אכן יש בו משום 'ייחוד'.
במידה ואכן שובצת למשמרת כזו יש להקפיד על שני תנאים:
1. הרכב יהיה במקום ציבורי בו יש תנועה סדירה של עוברים ושבים באותו זמן.
2. פנים הרכב יהיה מואר כך שאפשר לראות פנימה (מתאורה פנימית או תאורת רחוב) רצוי גם לפתוח חלון.

(ע"פ שו"ת "שאילת שלמה" לרב אבינר)

ברכה והצלחה
צוות שו"ת 'ישיבת מעלות'