יחס של הורה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 13/02/07 12:22 כה בשבט התשסז

שאלה

שלום עליכם

יש לי שאלה, אני רוצה לדעת איך להתנהג בסיטואציה מסויימת אני מתחזק ולא יודע איך להתמודד במצבים כאלה, אז מה שאני עושה אני פשוט מתעלם ולא מרבה איתו בשיחות.

אבא שלי מתנהג בצורה מגעילה וכועס כל הזמן ועצבני בגלל בעיות ממון וכו' והוא מוציא את העצבים שלו לפעמים בצעקות וגם מקלל שקורה איזה משהו

נגיד לפני כמה דקות נפל לי משהו מהמקרר וכל הבקבוקים נפלו אז הוא החליט שאני אשם והתחיל לצעוק "מה אתה לא יכול בלי להפיל?!"

ועוד צרור של צעקות כאלו, ובקיצור מאשים אותי

והוא לא מבין שאין את מי להאשים הרי זה נשבר לא עשיתי בכוונה... גם למען האמת אח שלי לא כל כך אוהב איך שהוא מתנהג ולפיו הוא עושה את זה כי הוא מיואש.. הוא פשוט בנאדם כעסן ועצבני

גם ביקשתי ממנו לקנות לי מאכל ב8 שקל והוא אמר שזה יקר ועשה לי פרנציפ בשביל לעצבן אותי

ואז הוא חזר והתחיל לצעוק ככה..

מה אתה לא מתבייש לבקש ממני אין כסף וכו' ..

תשובה

שלום לך,
מצוות מורא הורים כוללת חיוב במוראם גם במצבים כאלה,וכן כתב בשו"ע יו"ד סימן רמ סעיף ג.
לכן עליך להתחזק באמונתך בה' שצווך להתמודד עם מצבים כאלה.ובע"ה הקב"ה יסייע בידך לעובדו בשמחה,
בברכה,
אריאל פריש