יחס לרפורמים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/09/02 01:53 יח בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרבת שלום רב.

ברצוני לציין שזו לי הפעם הראשונה שאני מבקרת באתר זה ואני נדהמת מהיקף ועוצמת התשובות.

ועכשיו לשאלתי:

בקראי את התשובה לשאלה "רפורמים=מצורעים?!" נדהמתי לגלות גילויי איבה חדים וברורים על מכלול הרבנים הרפורמים. בשנה שעברה עבדתי עם קהילה מסוימת בחו"ל (במסגרת שרות לאומי בתפוצות) ועלי לציין כי באתי במגע גם חברים הנמנים עם הקהילה הרפורמית, וכי הם (בניגוד למה שנכתב בתשובה) אוהבי ארץ ישראל ועמ"י, רוב הרבנים (או הרשה לי לומר- כל הרבנים) מאמינים בקב"ה ועוד כהנה וכהנה דוגמאות שאין המקום לפרטן.

אני מבינה את ההסתייגות מן התנועה ואת הטעות העומדת בבסיסה. כמו כן אני רואה את הנזק הנגרם ליהדות בשל קיומה של התנועה הזו (נוכחתי לראות זאת במו עיני שנה שעברה)- אך מדוע יש להשתמש בביטויים כל כך חריפים? הרי גם הם חלק מעמ"י, הם אחינו!

בתודה ובברכת מועדים לשמחה!

דניאלה

תשובה

ב"ה

דניאלה שלום.

1-ראשית הרפורמים והקונסרבטיבים הם יהודים.
אנו לא מסכימים עם דעותיהם ועם דרכם.אנו שוללים את דרכם, אנו חושבים שהם טועים.
2-יש הבדל בין רפורמים לקונסרווטיבים.
הרפורמים רוצים לעשות רפורמה (שינוי) הקונסרווטיבים לא.
3-יש לקרבם בעבותות אהבה ולהסביר להם בנועם שהם טועים ומטעים.

אני מניח שאת מתכוונת ל:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8923

זו תשובה שנכתבה עם המון עוצמה ורגש כיוון שהוא מכיר אותם מאוד מקרוב.

בברכה,

עוזיאל