יחס היהדות לבעלי נטיות הפוכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/07 20:28 טו בתשרי התשסח

שאלה

יש לי כמה שאלות בנוגע לתופעה הנקראת הומויים ולסביות:

1- האם צריך לשמור על דיני ייחוד אם נמצאים בחברת אדם בעל נטיות הפוכות שהוא בן מינך?

2- מה יחס היהדות לתופעה זו ואיך היא מגדירה אותה (אשמח לקבל כל מידע אפשרי בנידון).

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
השאלה מחייבת דיון ארוך ולא תשובה קצרה בשו"ת.
אכתוב ראשי פרקים בלבד:

א. אין אנו מכירים הלכות ספציפיות של "ייחוד" לגבי בני אותו המין. ברם, אנו מכירים הלכה כללית הנלמדת מהפסוק "ונשמרת מכל דבר רע" ולאור הגמרא במסכת עבודה זרה כ ע"א אנו למדים כי קיימת חובה הישמרות כללית מכל דבר רע. על כן, אם הייחוד הזה גורם לנטייה המינית להתעורר – יש להישמר מכל דבר רע, ולא להתייחד.
ב. הקשר הגופני בין בני אותו המין אסור. אין צורך במידע מסובך על כך. לגבי עמדת ה"יהדות" כשזה כן קיים על אף שזה אסור – קשה לדבר על "יהדות" כי יש על כך מנגינות שונות. סיכום העמדות הרבניות בציונות הדתית נמצא במאמר זה: http://www.bmj.org.il/pdf/akdamot/17schweidel.pdf

כל טוב