יחסים וחרטה.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/03/09 12:45 יז באדר התשסט

שאלה

טוב זה קצת קשה לי להתבטא בנושא הזה אבל אני באמת רוצה לדעת אם יש מחילה למה שעשיתי.

כרגע אני בת 15, אבל כשהייתי קטנה יותר ביני לבין אח שלי תמיד היו נשיקות, ואפילו הוא היה נוגע בי.

עד היום אני מרגישה כל כך אשמה, אני לא מצליחה להתנקות מזה, החרטה שלי פשוט עצומה ואני כבר לא יודעת מה לעשות

החטא הזה הוא חטא כל כך חמור אני אפילו בוכה כשאני כותבת את המילים האלו אני לא יודעת אם יש מחילה בשמיים למה שעשיתי

כיום זה כבר לא נמשך זה נפסק תוך זמן די קצר התפללתי, ביקשתי סימנים לזה שסלח לי הקב"ה ואני לא יודעת מה לעשות.

יש מחילה לחטא הזה??

תשובה

ב"ה

שלום רב.

יש ויש מחילה לחטא זה,במיוחד אם זה לא היה באשמתך...

שלבי תשובתך הם:

1. וידוי - לומר להשם בפה את החטא.

2.חרטה - להתחרט ולבכות מעומק הלב על חטא זה.

3.קבלה לעתיד שלא לעשות ח"ו את מעשים אלו יותר.

4.תתחזקי בצניעות , למדי את הלכות צניעות.

כותב הרב קוק : "[ אם אדם נשפל כ"כ בדעתו עד שמרוב מרירותו על עוצם ירידתו המוסרית איננו יכול לעסוק בתורה ומצוות, בישובו של עולם , במנוחה ושמחת נפש בריאה - צריך הוא לשים אל לבו כי מדכאות לב כזאת על כל עוונותיו - הרי הוא ודאי באותה שעה בעל תשובה גמור... ויוכל להניח דעתו ולשוב לשמחתו ולחדוות רוחו] " (אורות התשובה יד,כג).

בטוח אני שלאחר שתתפללי בכל לב להשם , ותתני צדקה - יקבל ה´ את תשובתך , ויסלח לעווניך.

ברכה והצלחה צדיקה.

בברכה