יחסים-דחוף בבקשה..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/07 10:58 יד בחשון התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני יוצאת עם מישהו כבר כמה חודשים.ב"ה מערכת היחסים טובה ואמיתית.

מלבד דבר אחד, מבחינתי:קשה לי להימשך אליו.

מבחינת הרגש כן יש משהו,אומנם לא שלם-אבל יש.

משיכה ,לדעתי,זה דבר ש-או שהוא קיים או שהוא לא קיים.

רגש זה דבר שאפשר לבנות

האם אני שוגה?האם אני יכולה לבנות גם את המשיכה הזו?

האם זה שאני מרגישה משהו מראה שאולי כן ישנה משיכה מצידי?

איך להפיק טוב מהמציאות הזו?

לתשובתך אשמח,

תודה ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

את השאלה הזו צריך להפנות לאדם היחיד היודע לענות עליה – לך עצמך.
רק את יכולה לדעת האם הקושי להימשך אליו הוא מחסום בלתי עביר, או שבכלל הוא נובע מהמבנה הנשמתי שלך שאין את נמשכת לשום דבר באופן מיוחד, או שעדיין לא בניתם הרבה דברים שצריכים לבנות וכדו'.
בשל העובדה שיש כל כך הרבה אפשרויות למה שמתחולל ביניכם, ובעיקר – עד כמה הנושא הזה הוא בסיסי בחייך שלך, לא תצליחי לקבל עצה של ממש ממישהו אחר.
מה כדאי לעשות ? כדאי קודם כל "להיפגש עם עצמך" ולשאול את עצמך למה את מצפה, והאם הציפייה הזו מתאימה למי שאת באמת, או שאת בונה ציפיות למשהו שהוא כלל לא מתאים לך, ויש לך את דרכך שלך בהתקשרות בין בני אדם* רק לאחר מכן להסתכל על הזוגיות ביניכם, ולבחון עד כמה היא מגשימה את מה שאת מצפה לו. היי מודעות לכך שכנראה את לא מושלמת כמו שכולנו כאלה, וכנראה שהוא לא מושלם כמו שכולנו כאלה, ועל כן יש הרבה דברים לבנות ביחד.
רק אם תרגישי אז שאין בסיס ללידת ההימשכות ההדדית תוכלי להגיע למסקנה שזה לא שייך, ולנסות עם מישהו אחר. לעומת זאת, אם תמצאי גחלת קטנה של קשר תוכלי להפיח בה רוח ולקדם אותה.

כל טוב ושמחינו בשמחות.