יחוד

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/02/07 15:07 כח בשבט התשסז

שאלה

האם מותר לי לעלות לטרמפ שבאותו הטרמט כולם בנים{ז"א שלידי ישב בן ובשתי מושבים שמקדימה}?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא אתייחס כלל לבעיה בנסיעה בטרמפים, שיש בה סכנת נפשות ואיסור מוחלט, אניח כי את שואלת על טרמפ מוכר, כמו- בנים מהיישוב בו את גרה.
אם מדובר בשעות היום, ובכביש שעוברות בו מכוניות בתדירות של פגישה עם מכונית כל 5 דקות בערך, אין בעיה.
אם מדובר בלילה, ו/או תדירות נמוכה של מכוניות, לפי ההלכה בת אחת עם כמה בנים- אין בעיה, אם הם מוכרים כ"צנועים" בהתנהגותם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן