יחוד עם גיס

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 21/02/07 23:09 ג באדר התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום!

רציתי לדעת אם מותר להתייחד עם גיסי יחד עם שלושת הבנות שלו שהן בנות 6,4.5,3.

בתודה מראש וחודש טוב.

תשובה

אין הבדל בין גיס לבין אדם אחר, ודאי לא להקל (שהרי גיס הוא אחד מן העריות). השאלה היא אם מותר להתייחד עם אדם בנוכחות בנותיו. הבנות הקטנות אינן משפיעות על התשובה. הבת הגדולה, בת 6, יש דעות חלוקות בין האחרונים. ההלכה אינה מגדירה גיל, אלא ילדה נבונה דיה שאם תראה דבר חריג תספר עליו לאמה. אבל יש בעיה נוספת. ההלכה אינה מדברת על ייחוד אשה עם אב ובתו, אלא על ייחוד איש עם אם ובתה. יש מהאחרונים שאומרים שזה דווקא. לסיכום, נושא זה אינו פשוט לא להקל ולא להחמיר. המקל יש לו על מי לסמוך, והמחמיר תבוא עליו ברכה.