יום כיפור קטן

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 09/06/07 23:38 כג בסיון התשסז

שאלה

שבוע טוב הרב!

רבנו עכשיו שמעתי שיעור תורה של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א.

הוא אמר שביום חמישי בעז"ה ראש חודש.

ואומרים סליחות!

איזה סליחות אומרים?

כמו שאומרים לפני יום כיפור. לא הבנתי איזה סליחות אומרים!

תשובה

בעזה"י

שלום,

ר"ח תמוז תשס"ז הבא עלינו לטובה יחול אי"ה ביום שבת הקרוב וגם ביום ראשון למחרתו.

נהוג אצל הרבה אנשים יראי שמים וצדיקים שיום לפני ראש חודש (כלןמר ערב ראש חודש) עושים יום תענית ככפרת עוונות כללית.
אותו יום מכונה "יום כיפור קטן" כי הוא יום צום וסליחות- דומה קצת ליום כיפור אבל קטן יותר...

מכיוון שראש חודש בשבת ולא צמים ביום שישי לפני שבת יום כיפור הקטן של החודש הזה מוקדם ליום חמישי.

בערב ראש חודש, כאשר עושים אותו יום כיפור קטן צמים ואומרים סליחות לפי הנוסח המופיע בסידורים ליום זה.
זה לא הלכה ולא חובה אלא מנהג מיוחד שאנשים מסויימים נוהגים בו.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת