יום העצמאות-לחגוג או לא?-די דחוף!!!

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 19/03/06 08:07 יט באדר התשסו

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

יום העמאות קרב ובא והשאלה כמובן היא-לחגוג או לא?!

אני מבין שאחרי ההתנתקות המדינה לא מה שחשבנו אבל האם זו סיבה למה לא לחגוג אותה? או לגנותה?! הרי אם אדם חס וחלילה יורד מיהדות ולא עושה מצוות וכדו, האם מותר לנו לשכוח אותו? או לא לחגוג יום הולדתו? אז מה לגבי ארצנו?-מדינתינו?

אני לא יודע אם זה ישנה משהו אבל עברתי מהארץ אל ארץ אחרת שאין בה הרבה יהודים ומי שיש כאן לא ממש ציוניים אולי אני צריך יותר לחגוג את יום העצמאות כדי שלא לשכוח?

ועוד דבר שדי קשור-אני בבית ספר (באוסטרליה) חב"ד וההשקפה שלו לא ציוני בכלל! אני מבין את זה ולא אומר כלום אבל אני ציוני ואוהב את הארץ אז האם לבקש מהם משהו? שיעשו משהו ליום העצמאות? או שעדיך שאני ילך למקום אחר בשביל יום העצמאות?

האם אותו דבר שייך ליום הזיכרון לשואה ולגבורה? ויום הזיכרון לחללי צה"ל???

סליחה על האריכות... וזה די חשוב כי עדיך שאני יגיד משהו מוקדם ולא בשניה האחרונה!

תודה רבה!!!

תשובה

שלום
חגיגת יום העצמאות אינה חגיגת יום הולדת אלא הודאה לה' על הניסים הגדולים שעשה עימנו בישועותיו הגדולות במלחמת העצמאות ובשאר מלחמות ישראל. וכן הודאה על כך שלעומת היותנו תחת שלטון הגויים בתקופת הגלות זכינו לאחר אלפיים שנה לעצמאות. אמנם יש גבול לעצמאות זו ואנו תלויים במידה רבה באומות העולם, אך כך היה גם בתקופות אחרות של מלכות ישראל, ועלינו להתפלל שנזכה לעצמאות רבה יותר.
לאור זה ברור שעליך להמשיך להודות לה' ביום זה, וכפי שציינת כשאתה בגלות עליך לציין יום זה ביתר תוקף.
לגבי בית הספר של חב"ד אין לך טעם לנסות לשכנע אותם
עליך למצוא מקום שבו ניתן לציין את כל הימים שהזכרת בשאלתך
כל טוב ובהצלחה רבה
התשובה נתנה ע"י הרב ברוך קהת