יום הזיכרון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 06/05/08 19:35 א באייר התשסח

שאלה

תהיתי-

מדוע אין הרבנות הראשית מחדשת סדר תפילה מיוחד ליום הזכרון? האווירה החגיגית בבית הכנסת ביום העצמאות (וכן אמירת ההלל), היא דבר שהוא יותר ממבורך. אך לצערי, בית הכנסת שלי ביום הזיכרון הוא לכל היותר הטלויזיה.

תשובה

חבל,
אצלינו יום הזכרון נפתח בלימוד משניות בביהכנ"ס לפני תפילת ערבית ולאחריה, כשהעמידה בצפירה משתלבת באמצע,
לאחר מכן יש ערב שכולו טכס התייחדות עם הנופלים ועם הגבורה וקדושת החיים .
למחרת מתקיים שוב טכס ציבורי של סיום יוםם הזכרון והתחלת יום העצמאות,
לאחריו השיחה ותפילת ערבית חגיגית.

עם קצת יוזמה, אין בעיה להתאים תכנית כזו או דומה לה בכל בית כנסת.
אדרבא, טול את היוזמה, ובשנה הבאה, עוד לפני פסח, (ולא ברגע האחרון) תארגנו את הענין.