יום הזיכרון ועצמאות .

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/09 16:14 ט בסיון התשסט

שאלה

איך יתכן שביום הזיכרון לחללי צה"ל אנו מתפללים למענם ומבכים אותם ואיך שמגיע הערב ישר יש חגיגות של העצמאות ושוכחים מהכל ? למה א"א לדחות את החגיגות ביום אחד ? זה כאילו שהכאב הוא לא אמיתי . .

תשובה

שלום

אכן ראוי שהציבור ונבחריו ידונו שוב בהצמדת הימים החשובים הללו.
ישנה אמירה אמיתית וחשובה בהצמדה, שכן בזכות הנופלים במלחמות ישראל זכינו לעצמאות.
אך גם אם הימים יקבעו באותו שבוע, בהפרש של יומיים, הקשר יובן. אין צורך בהצמדה כל כך חדה, ללא הפרש של יום.
יש משהו צורם ולא כל כך אנושי בכך שחצי שעה לאחר האבל הכבד על בנינו שנפלו פורצת שמחה עם תפילת הלל וזיקוקים.

כל טוב