יוהרא (בתפילין)

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 04/08/08 21:35 ג באב התשסח

שאלה

שלום הרב אליעזר,

אני לא יודע מה דעתך לגבי הנחת תפילין כל היום, אבל בכל מקרה למדתי שיש סוברים שאסור להניח תפילין כל היום בגלל יוהרא.

לפי דעה זו, מי שלא מרגיש יוהרא גם אסור לו?

לפי דעה זו, מותר לו להניח תפילין כשהוא לבד באיזה מקום?

יש יוהרא לפי דעה זו גם בשימושא רבה ורבינו תם?

האם יש כאן עיניין של לא תתגודדו?

תשובה

אכן יש יוהרא בהנחת תפילין בזמנים ובמקומות שלא נהגו בזה כולם. וכי אתה חושב שכל עם ישראל לא רוצה או לא מודע מספיק לחשיבות המצוה?
הבעיה היא שתפילין בגלל רוב קדושתם , מצריכות גם גוף נקי כל הזמן וגם מחשבה נקיה כל הזמן, ומי יכול לעמוד בזה היום? הרבה מאד צדיקים ותלמידי חכמים לא יכולים ורק אתה יכול?!
אף אחד לא מרגיש יוהרא, אבל עצם המחשבה של אני מספיק קדוש ונקי- היא עצמה מחשבה שאיננה במקום היום, לצערינו.
אמנם יש שנוהגים להניח תפילין דר"ת בצינעא, בבית, ולזה יש מקום, אבל לא מעבר לזה.