יוה''כ בהריון בחודש התשיעי

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 17/09/07 19:19 ה בתשרי התשסח

שאלה

שלום,

אני בחודש תשיעי אמורה ללדת לפני יום כיפור , שאלתי את הרופא האם לצום אם לא אלד עד אז (זהו הריון ראשון)הוא אמר שכן אך אינני שקטה. גם בתשעה באב הוא אמר לי כי אני יכולה לצום והיו לי צירים מוקדמים בשל כך. אני יודעת כי צום מלבד לגרום לצירים מוקדמים עלול לגרום למצוקה עוברית ואני חוששת מאוד. מה עלי לעשות?

תשובה

לדעת הרב דר' מרדכי הלפרין במקרה של אישה בחודש התשיעי צריכים לחשוש גם לסכנת ההתייבשות של היולדת במקרה של לידה, ולכן על פי דעתו עליך לשתות לשיעורים במשך היום, כדי לא להגיע מיובשת לחדר הלידה, דבר שעלול להיות כרוך בסכנה ממשית. אמנם פוסקים רבים לא סוברים כך, אולם לענ"ד לאור דבריך יש מקום לנהוג כדעתו. שתיה לשיעורין היא כמות הממלאת צד אחד של חלל הפה. אם אפשר כל 9 דקות, ואם המצב קשה יותר אפשר גם כל 4 דקות.

בברכה שתרגישי טוב, ותזכי ללידה קלה ומוצלחת וגמח"ט,
רונן לוביץ