יואב בן צוריה, מדוע?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 18/02/07 23:54 ל בשבט התשסז

שאלה

יואב בן צוריה גיבור תנכי ..

מדוע הוא זכתה אימו צוריה זכתה שבנה יקרא בתנך יואב בן צוריה .

איפה האב בתמונה?<

בדרך כלל רושמים אחרי ______ בן ____ < את שם האב.

ולא את שם האם ..

דוג: יהושוע בן נון .

עתניאל בן קנז

תשובה

שלום רב!
יישר כח על הדקדוק בתנ"ך, מעטים הם השמים לב שצרויה היא אימו של יואב ולא אביו.אכן בדר"כ הכתוב מביא את שם האב, מפני שהייחוס מהאב וכך אפשר לדעת על מי מדובר.
אך במקרה שלנו האם, צרויה, היא החשובה, שנאמר בדברי הימים א': ב':י"ג-י"ז
{(יג) וְאִישַׁי הוֹלִיד אֶת בְּכֹרוֹ אֶת אֱלִיאָב וַאֲבִינָדָב הַשֵּׁנִי וְשִׁמְעָא הַשְּׁלִֹשִׁי:
(יד) נְתַנְאֵל הָרְבִיעִי רַדַּי הַחֲמִישִׁי:
(טו) אֹצֶם הַשִּׁשִּׁי [דָּוִיד] הַשְּׁבִעִי:
(טז) וְאַחְיֹתֵיהֶם צְרוּיָה וַאֲבִיגָיִל [וּבְנֵי צְרוּיָה אַבְשַׁי וְיוֹאָב וַעֲשָׂה אֵל שְׁלֹשָׁה]:
(יז) וַאֲבִיגַיִל יָלְדָה אֶת [עֲמָשָׂא] וַאֲבִי עֲמָשָׂא יֶתֶר הַיִּשְׁמְעֵאלִי:}
כלומר, צרויה מובאת כדי שנראה את הקשר לדוד, הלא דוד הוא דודו יואב. (מעניין לראות גם שיואב היה בן דודו של עמשא, ובכל זאת הרגוהו)
בברכה
אריה
צוות ישיבת הר עציון