יהדות אתיופיה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/01/08 20:24 ח בשבט התשסח

שאלה

בס"ד

שלום

קוראים לי שרית יש לי חברה אתיופית שהחליטה לעזוב את הדת וכששאלתי אותה למה? היא אמרה שגם ככה אנחנו לא מאמינים שהם יהודים ולא הבנתי למה היא התכוונה ואז היא אמרה האשכנזים אומרים זאת בגלוי ואילו הספרדים כביכול כן רוצים לקרב אותנו לדת ושנשמור מצוות וכו' אבל גכשזב מגיע לקישורי חיתון גם הספרדים נרתעים והם לא מעוניינים בכך....אם אפשר הייתי מאוד רוצה שתסבירו לי מזה הספק יהדות הזה ואם הם לא חלק מאיתנו אז למה לכתחילה העלנו אותם ואם הם כבר כאן בגדלל יהדותם למה אנחנו לא נותנים להם הזדמנות......היא הסבירה ואמרה שאחד הדברים ששוברים את הנוער הדתי בקהילה האתיופית זה הספקות האלה שמטילים בהם ובגלל זה הרבה נערים ונערות פרשו מדרך התורה,הם מעדיפים להיות בחברה ש"פתוחה"לקבל אותם ולא בחברה מגיעלה ועוד הבנתי שהחרדים הם הכי תמתנגדים להם -ממה שהיחא מספרת שאיזה חרידי קילל אותה וצעק לה גויה

ואני רק רוצה להבין הם כן שלנו או לא?

ואם הם כן למה הזילזול הזה?זה עם ישראל?

היא סיכמה את השיחה שלנו במילים אם זה ארץ ישאל וזה עם ישראל אז אני לא רוצה להיות חלק מהם -אני אשמח אם תבהירו לי את הנקודות האלה

תודה!!!!!!

תשובה

בסד.

שלום רב.
יהדות אתיופיה ,היתה מנותקת מהיהדות האחרת יותר מאלפים וחמש מאות שנה...את מבינה מה זה.?בתקופה זו השתנתה מאד תורה שבעל פה ..למשל אף אחד לא מבין מה זה "טוטפות" חז"ל הסברו כי זה תפילין, אבל מה נעשה עם הגרושין של יהדי אתיופיה??כי לא היה להם מסורת של תורה שבעל פה ולא את הגמרא וההלכה...אלה רק את התורה שבכתב ,למשל אם אישה תתגרש כמנהגם ולא על פי תקנות חז"ל אז היא תחשב נשואה !ואם היא תתחתן אז הילדים יהיו ממזרים!!!
לכן הרבנים אמרו כי[ היהודים האתיופים הם יהודים לכל דבר אבל רק שהם צרכים להתגיר לחומרא!!וזה רק לטובתם!]
וכל התנגדות שלהם להתגיר רק מעלה את החשש כי אצל העדות השונות ...מה יש להם להסתיר?מדוע הם לא מקבלים את דיברי הרבנות?ועוד ועוד?אולי הם ממזרים ואולי הם פסולי חיתון ?לכן יצא הרב עובדיה שליטא בקריאה כי הם יהדים גמורים,אבל מה לעשות כי האתיופים בעצמם לא מוכנים לקבל את דיברי הרבנות ולהתנהג כמנהגי הארץ בענין השחיטה והחתונה ועוד .
ברוך השם שיש רבים רבים מהעדה שכן מקבלים את דיברי חכמים...שירבו כמותם .
אמן.

ישנה מצווה מפורשה וחשובה אצלנו.
"ואהבתם את הגר".
להפך אנו מאד מחבקים ומערכים את היהדות הנפלאה הזו !!!!!
(אין להתיחס לכמה משוגעים,,הם לא מיצגים את היהדות ואת היהדים!!)
אנו מערעים את מאמציהם לשמור על יהדותם בכל אורך הגלות.
בברכה