ידידים בנים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/07 11:37 יד בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול מדוע יש כזה סייג מידיד בן, נפרדתי מחבר יקר, והקשר לא יגיע לנישואין, אך ברצוני וגם ברצוני לשמור על יחסי חברות הדדים. לפחות כרגע, עד לשלב בו אמצא באמת את הבחור הנכון, האם יש משהו פסול בכך? ולמה

תודה

תשובה

שלום וברכה
הסייג העקרוני אינו מתחיל מהבעיה בקשר עם הבן כמו מהעובדה שקשר זה בהכרח מצמצם את הקשר המלא והמוחלט שבין איש ואישה בשעה שהם מקימים את ביתם.
ההלכה רואה את הקשר הקרוב בין איש ובין אישה במסגרת נישואין בלבד, ועל כן היא אינה תומכת בקשר קרוב מסוג זה אם הוא מחוץ למסגרת הנישואין.

כל טוב