ידועים בציבור

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 03/08/08 18:20 ב באב התשסח

שאלה

רציתי לדעת את ההשלכות ההילכתיות של ידועים בציבור, האם תיתכן בעתיד בעיה לילדים מקשר שכזה ואם יש משמעות לעובדה שהבחורה היא גיורת.

תשובה

הרמב"ם מתאר את ההבדל בין עם ישראל לעמים אחרים בכך שלפני מתן תורה היה אדם פוגש אשה , רצה הוא ורצתה היא - חיו ביחד, אבל לאחר מתן תורה, נצטוינו לחיות חיי קדושה , כלומר רק במסגרת של נישואין עם מחוייבות חוזית ומחוייבות מוסרית של בניה משותפת של העתיד והמשפחה.
זה נקרא - נשואין כדת משה וישראל.
כלומר שלחיות ביחד, ללא מסגרת של נישואין, זה בנגוד להנחיות התורה.

מה עוד, שאשה שאינה נשואה , איננה טובלת במקווה, וממילא כל חיי אישות שלה , הם עבירה על איסור של נדה , שעונשו כרת.

ממילא, צורת חיים כזו אסורה לכל יהודי, כיון שכולנו מצווים בכל המצוות מאז מתן תורה בהר סיני, ובודאי , גיורת , שעמדה בפני בית הדין, וקבלה על עצמה , כבסיס לגיורה , שהיא תשמור את כל מצוות התורה!

אמנם , אם האשה אינה נשואה , אין לכך השפעה על מעמדם האישי של ילדים שיוולדו, מבחינה משפטית, אבל רוחנית, הילדים יהיו "בני נדה" שזה פגם של ממש, ודי בכך כדי להרתיע כל מי שדואג לילדיו.

בסכום: הדרך הנכונה , והיחידה, על פי התורה , היא בנשואין , כדת משה וישראל.
ובגיורת, עלול גם מישהו להעלות ספק משמעותי, אם במעשה כזה, היא לא מגלה שבעצם , זה שקבלה על עצמה מצוות, לא היתה אמירה מן הפה ולחוץ, ואז , איזה תוקף יש לגיור?