יבוא כלות ואימוץ

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 23/08/11 11:55 כג באב התשעא

שאלה

שלום,

במסגרת סמינר שאני עושה על ייבוא כלות ואימוץ ילדים אשמח לדעת איך ההלכה מקבלת את התופעה שגברים ישראלים מייבאים כלות מחו"ל או לחילופין משפחות ישראליות המאמצות ילדים.

תודה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
לגבי יבוא כלות, נשים זה לא חפץ, יש לדון במקרה זה גם ברמה ההלכתית וגם ברמה המוסרית. אשה החפצה להתגייר צריכה לקבל על עצמה תורה ומצוות. יש שהקילו במקרים שיש בהם גדר של זרע ישראל אבל כלות כאלו אינן יהודיות כלל, וכל המטרה היא נישואין, לא ברור לי בכלל אם הן מנסות להתגייר ולכן, יש כאן איסור הלכתי. מעבר לכך יש איסור מוסרי לקחת אשה כאילו היא חפץ ולנצל את חיי המצוקה שלה כדי להינשא לה, למרות שיש בכך אולי לגביה הזדמנות לצאת מחיי סבל לחיים טובים יותר, כל מקרה לגופו. לגבי אימוץ אם הילד מתחנך למצוות ואינו מסרב להיות יהודי הרי שיש מקום לעזור למשפחות שפרי בטנן נחסך מהן, וברמה ההלכתית אין בעיה. יתכן כי ישנה בעיה מוסרית של ניצול מצוקת הורי הילד שנמסר בלית ברירה, תמיד עדיף לגדול אצל ההורים.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן