טקס נישואים ע''י רב קונסרבטיבי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/07/09 15:36 טז בתמוז התשסט

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת האם ניתן לקיים טקס נשואים עפ"י ההלכה (עדים, טבעת, 7 ברכות וכו') כאשר רב קונסרבטיבי מעביר את הטקס.

אם לא? אשמח לדעת מה הבעיה שהרי עפ"י ההלכה מספיק 2 עדים וטבעת.

האם מותר לאנשים דתיים להיות נוכחים בטקס?

תשובה

שלום

יש ספק אם נישואין כאלה תופסים, שכן לא נעשו על פי דת משה וישראל, גם אם נראה שלכאורה נעשו כל התנאים ההלכתיים. אדם המזלזל במנהגי ישראל ובדברי חז"ל אינו כשיר לערוך חופה כשרה.

´דת משה וישראל´ כולל את כל המנהגים המסורים לנו מאבותינו, אשר חלקם אף מעכבים את החופה, כגון אם המקדש מאפשר תחת החופה נתינת טבעת הדדית בין האשה לבעל, והאוירה היא שזוהי חלק מפעולת הקניין, יש בזה ספק גדול אם הקידושין בכלל חלו (אג"מ).
מה עוד שזו זילות במסורת ישראל וזה חמור יותר מעבירה על הלכה פרטית זו או אחרת.

על כן אין בשום אופן לקיים נישואין קונסרבטיביים שאינם כמסורת אבותינו, שניתנה ברוח הקודש בידי חכמים.

לגבי הליכה לחתונה כזו- מותר לבוא על מנת לשמח את החתן והכלה, אך להגיע מאוחר, ולהמנע מלבוא לחופה עצמה הנעשית בצורה של חוסר ענווה מדברי חז"ל.

כל טוב