טקס יום הזיכרון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/04/04 02:40 כט בניסן התשסד

שאלה

לכבוד הרב ,

ביום הזיכרון מתכננים במקום עבודתי לבצע טקס יום הזיכרון.

בטקס הם רוצים להגיד גם את תפילת אל מלא רחמים.

שאלתי הראשונה היא האם בכלל יש מקום והאם מותרלהגיד בטקס בעבודה את התפילה?

שאלתי השניה היא, מארגנת הטקס בו ישתתפו הן גברים והן נשים רוצה שאשה תאמר את התפילה שאלתי היא האם הדבר מותר וראוי?

בכבוד רב

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)מותר ואף מצווה לומר "אל מלא רחמים" ואפילו שזה בזמן העבודה כי זה ברשות . כדאי לך להציע למארגנת שבנוסף למה שהיא מתכננת יקראו פרק תהילים (אפשר לבחור איזה פרק שרוצים) וכן לומר את הקדיש אחרי "אל מלא רחמים"
2)אסור. ואם לא שומעים לך אז אתה לא חייב לצאת או לא להשתתף. ואולי כדאי שתדבר בנחת ובנעימות עם המארגנת ותגיד לה שיש לך בעיה .יתכן מאוד שהיא תסכים ללכת לקראת ולבצע טכס בקונצנזוס ולא טכס פרטי שלה.
אתה יכול להראות לה את החוברת שיצאה בהוצאת משרד הביטחון ששם יש דוגמאות לטכסים בסגנונות שונים אבל כולם בקונצנזוס ויש בהם קדיש ותהילים.

בהצלחה,

עוזיאל

.