טעות= שקר?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/05/08 17:21 ו באייר התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

לפעמים קורה לי שאני אומרת למישהו דבר כלשהו, ואחרי כמה זמן כשאני חושבת על זה אני מגלה שטעיתי (הדבר קשור אליי ולא מזיק למישהו שסיפרתי לו אם הדבר לא נכון), ולפעמים זה ממש לא מתאים לחזור ולתקן את הדבר השגוי כיוון שהוא היה סתמי, או שאין לי הזדמנויות לפגוש את אותו אדם שסיפרתי לו.

מה לעשות? לחזור ולתקן אם אפשר? (זה קצת מביך...) ואם אני לא מתקנת את דברי האם זה נחשב שקר? כי הרי גיליתי שזה שגוי רק בדיעבד, כשחשבתי על הדברים.

תודה רבה וסליחה על החפירה...

אני.

תשובה

בסד

שלום רב .
אנו מצווים לחשוב לפני הדיבור!!
זה קשה,ולא פופולרי.
אבל הכרחי!!
נקבל על עצמנו להיות מודעים למה שיוצא מהפה לפחות כמו למה שניכנס לפה.
לעצם הענין אם זה יכול להזיק או לשון הרע אז מצווה לחזור ולתקן...אולי כך נילמד..
אבל אם הדברים כללים אז החברה כבר תדביק לך שם של ...דברנית לא לעניןוצוממילא לא יתיחסו ברצנות לדברים בעתיד..לכן אין צורך לחזור..
בברכה