טעויות בעבר.

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/02/08 21:30 יב באדר א'

שאלה

עשיתי טעויות בעבר שלי ואני רוצה לדעת איך לתקן אותם עכשו..ומה יהיה העונש שלי על הדברים שפעם עשיתי ?

תשובה

שלום יקרה.

ותשובה ותפילה וצדקה- מעבירין את רוע הגזירה.

כמובן שישנה חשיבות גדולה מה היו השגיאות שעשית. אבל לנו בחיי היהדות יש כלל, והוא שעל הכל ניתן לעשות תשובה : אם זה ע"י בקשת סליחה ממי שאולי פגעת בו, תפילה ובקשת סליחה מהקב"ה, מתן צדקה או חסדים לקהילה, ובעיקר- החרטה שבלב, שמכפרת בעיני ה' על הכל.
אם יש טעויות שניתן לתקן את העוול שנעשה- אז גם אם זה קשה ונורא- אני הייתי מתקנת את העוול (למשל עבור גניבה- להחזיר)

עונשים- אינם בידינו. אלא רק בידי הקב"ה.
אבל הדאגה וחוסר המנוחה מהמחשבה על עונש לא יועילו לך.
מה שיועיל הוא השקעת האנרגיה בחרטה, בבקשת הסליחה ובתשובה מלפני ה'.

בהצלחה,
שלומציון