שאל את הרב

טלויזיה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 11/11/10 03:57 ד בכסלו התשעא

שאלה

רציתי לדעת אם יש איסור על שימוש בטלויזיה או הכנסה לבית מה עושים כאשר אחד הצדדים לא רוצה טלויזיה וזה יכול למוע חתונה

תשובה


שלום

א. מחד, לא תמצא סעיף בשולחן ערוך האוסר טלויזיה. מאידך, לא היה אז טלויזיה !

ב. ניתן דרך הטלויזיה לעבור עבירות רבות (בעיקר בתחום הצניעות), אך ניתן לקיים מצוות (לימוד תורה). רוב הזמן ניתן לעשות לא את זה ולא את זה, אלא סתם לבזבז את הזמן (ביטול תורה).

ג. תרבות הצפיה בטלויזיה, לדעת כל מומחי החינוך, מכניסה את הילדים לפסיביות שלילית, לבטלנות ולרדידות (זה כמובן כאשר הדבר שהם צופים בו לא אלים, שכן סרטי אלימות בודאי משפיעים לרעה !!).

ד. ברור לחלוטין שהכנסת טלויזיה ללא יכולת שליטה בתכנים, היא קרובה לאיסור מוחלט, ובודאי שאינה רצויה, וכל מומחי החינוך יאמרו, שזה פשע לילדים.

ה. מעטים הם המשפחות שהשכילו להכניס טלויזיה ולשלוט בו. (אחת הדרכים היא לוודא שאין כבלים, לווין ואנטנה, ואז ניתן לצפות רק בקלטות ודיסקים ע"פ החלטת ההורים).

ו. המסקנה העולה מכאן:
1. לדעתי אין להכניס טלויזיה כלל.
2. במצב של חילוקי דיעות בינכם, ניתן ללכת על הכנסה מבוקרת (ללא כבלים, לוין ואנטנה).
3. אם גם לזה אינכם מסכימים, יש למצוא את המכנה המשותף. שלום בית חשוב מהכל.

כל טוב


כתבות נוספות