טכס נישואין דתי ללא רישום ברבנות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/12/08 11:15 יא בכסלו התשסט

שאלה

שלום אדוני הרב,

חברתי ובחיר לבה הינם יהודים ישראלים החיים בארה"ב מגיל צעיר.בשעה טובה בני הזוג רוצים להנשא. הם מעוניינים לקיים טכס נישואים בארץ ישראל בנוסף לטכס נישואין אזרחי שיערך במדינת ארצות הברית. שני בני הזוג יהודים והוריהם נישאו ברבנות. האם ישנה אפשרות לערוך עבורם טכס נישואין כדת משה ללא רישום שלהם ברבנות ובמשרד הפנים?

בתודה מראש,

רות

תשובה

רות שלום
מבחינת החוק וההלכה, אין אפשרות כזו, מכיוון שהדבר עלול לגרום לתקלות מרובות. למשל, אם ילדיהם ירצו אח"כ להתחתן (וב"ה יגיעו ויחיו בארץ), וההורים אינם רשומים כנשואים יצטרכו לטרוח רבות להוכחת מעמדם. ועוד בעיות רבות שאיני רוצה להיכנס אליהם.
מכל מקום, שום רב רשמי ואחראי אינו רשאי לערוך חופה כזו.
אולם, מדוע שלא יתחתנו כדת וכדין הרשמי בארץ?
אם קיימת בעיה טכנית - אפשר לפתרה ורבים (כולל משרד "צהר") ישמחו לעזור.
כל טוב