טיסה לחו''ל ב 3 השבועות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 10/06/07 23:42 כד בסיון התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום,

הזדמנה לי נסיעה לחו"ל מטעם העבודה, שאמורה להסתיים קצת אחרי י"ז בתמוז. יש בעיה לטוס לחו"ל/מחו"ל ב 3 השבועות לצורכי עבודה? יש גם אפשרות שאוכל להשאר בחו"ל עוד יום-יומיים לטייל ואז אטוס חזרה, אבל אז הטיסה בוודאות תצא אחרי י"ז בתמוז. יש בעיה בזה?

בתודה מראש,

נוגי

תשובה

אין כל מניעה הלכתית לטוס לחו"ל, בחו"ל או מחו"ל בשלושת השבועות. באשר לטיול, יש שכתבו שראוי להימנע מטיולים בימים אלה, אך אם מזדמן הדבר כבמקרה שלך, אין צורך להחמיר בכך, רק להיזהר - יותר מאשר בשאר ימי השנה - שלא לטייל במקומות מסוכנים.

כל טוב
רונן לוביץ