טו בשבט-תענית שובבים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/01/11 00:09 ו בשבט התשעא

שאלה

מה דין ט"ו בשבט למי שקיבל על עצמו להתענות ימי שני וחמישי בימי השובבים?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך
תזכה למצוות, לקדושה וטהרה

בשולחן ערוך או"ח סימן תקעב הוא כותב שבגזירת ציבור על תענית בה"ב בטו בשבט, התענית נדחית לשבוע הבא.

חתן ביום חתונתו אינו מתענה בטו בשבט
ודברים דומים כותב המהרי"ל בתשובותיו

ולכן נראה שגם כאן התענית נדחית או מתבטלת ואין צמים בטו בשבט (יתכן שניתן להקדימה ליום רביעי).

בברכה דוד לוי
צום קל ומועיל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן