טהרת המשפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/10 00:33 טז באב התשע

שאלה

שלום. אני נשואה כבר כשנתיים ועוד לא נתקלתי במקרה מסוג זה וזה מדאיג אותי מאוד....

אני ילדתי לפני שלושה וחצי חודשים ועדיין לא התנקיתי וטבלתי...אני ובעלי מאוד מתוסכלים מהעניין..מה שקרה זה כבר שהיו שבעה נקיים והלכתי למקווה ושם ראיתי פתאום כתם והרב פסק שזה לא טוב.לאחר חודש מזה שוב ספרתי שבעה נקיים והלכתי למקווה ובאותו יום של המקווה ידעתי שאני לא יהיה נקייה כי הרגשתי משו אז פשוט העדפתי לא לחשים לב לזה ולהתעלם. כי בפעם שעברה הרב אמר לי שלא הייתי צריכה לבדוק אחרי הבדיקה של היום השביעי. אז ביום השביעי עשיתי בדיקה ויצאה נקייה, אז החלטתי לא להסתכל במקלחת ובמקווה ופשוט לטבול...ובאמת הכל עבר בסדר..וטבלתי...אך בזמן שהייתי עם בעלי הרגשתי רטיבות וחשבתי שזה דם אך העדפנו לא להסתכל באמצע ורק בסוף ובאמת אחרי שבעלי גמר ויצא ראינו שזה דם..אז התרחקנו. ומאז אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות...אני ברגשות אשמה נוראיים אני לא מפסיקה לחשוב על החטא הגדול שלנו ומצד שני בעלי ואני לא נגענו כבר איזה 100 יום וזה עוד ממשיך...אנחנו כבר לא מסוגלים לשמור יותר...ואנחנו דתיים מאוד..אבל מהלידה עוד לא קיבלתי איזה חיבוק תומך מבעלי...(לידה ראשונה) שהייתה לידה מסובכת וקשה...

אבקש איזה עצה מהרב ותגובה למקרה המחריד שקרה...מה עושים במקרה של דם ככה??

מה צריך לעשות אם קיימנו יחסים בזמן מחזור???

אבקש התיחסות למקרה...ומה צריך לעשות כדיי לכפר?

בתודה מראש, אני.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב ללידה, ואי"ה דור ישרים יבורך ואתם תרוו שמחה ונחת.
לעניין שאלתך, זו תופעה ידועה אחר לידות, את אולי אינך יודעת אבל רבנים יודעים על פעמים ששה חדשים שאשה לא נטהרת לבעלה. כך שאמנם זה קשה מאד, אבל זה מצוי, אינך יוצאת דופן, בכל מקרה אני מעריך שעשית בדיקת ששה שבועות אחר הלידה, והרופא קבע שהכל תקין. אבל אם זה ממשיך כדאי שוב לפנות לרופא, יש אפשרות לטפל במקרים כאלו גם באמצעיים רפואיים.
לעניין שאלתך נראה שהגדרתך הוא כאונס, דהיינו אשה ששמשה עם בעלה ובאמצע התשמיש ראתה יש כאן אונס, שהרי זה לא היה בימים אסורים או עונה שצריך לחוש, אלא זה היה בזמן שהם מותרים לשמש, ועל כן זו הגדרה של אונס. דבר זה לצערנו ג"כ מצוי, שבמהלך תשמיש אשה פורסת נדה. וכתב הרמ"א (סי' קפה סעי' ד) "ואם שמשה שלא בשעת וסתה (בזמן שמותר)ומצאה אחר התשמיש דם אפילו נמצא על עד שלו מקרי אונס אפילו לא בדקה תחילה, ואינם צריכים כפרה, לא הוא ולא היא". ומכאן שכן הוא הדין אצלך. אולם אם עדיין יש לכם רגשות הרי שהתשובה הטובה ביותר היא ללמוד הלכות נדה (אפשר עם הספר של הגר"מ אליהו זצ"ל דרכי טהרה, או הגרע"י שליט"א, ויש עוד ספרים טובים). ולהתחזק בכך, וברור שמצבכם קשה, ואתם צריכים חיזוק בעניין.
על כן נראה לי שכפרה אין לכם חובה, עליך לגשת לרופא שיטפל בנושא, וללמוד ביחד הלכות טהרה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן