טהרה ולידה.

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 03/04/03 15:31 א בניסן התשסג

שאלה

שלום וברכה!

תמיד ראיתי את התורה כמבינה ומתאימה לנימי נשמתו של האדםת וכמתאימה בצורה מופלאת לצרכים הנכונים שלו.

ובכל זאת יש דבר שמאוד קשה לי להבין- מדוע דווקא אחרי הלידה, מצב כל כך עדין ומורכב- דווקא אז הלכות הטהרה כל כך מחמירות (מעל ומעבר לכל קנה מידה) ויותר מכל חודש רגיל??

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

רוב שלומות וצודה על השאלה החשובה.
1. ראשית עם תעינ/י לעומק תגלי שישנן גם הקלה משמעותית לאחר הלידה {כונתי לדם טוהר}.
2. דווקא בגלל מורכבותו של מצב זה - משקפת הטומאה את מצב העינינים המורכב. במצב זה יש תקווה ויש חשש. מצב הטומאה קשו ל'חשש'. דכינו שכל לידה מכילה כניסה למחזוריות החיים שבה יש חיים ומוות. הכומאה משקפת מצב זה, ואת הצורך להיטהר ממנו ולהיתמלא באופטימיות. את מדגישה את הטומאה בעוד שאני מדגיש את הטהרה. הטומאה היא המצב הנוכחי של האשה. הטהרה היא הדרך להתחזק, להתמלא. להפוך את התקופה המורכבת לתקופה מתחדשת המעניקה כוח התמודדות עם העתיד.

בברכה רפי פוירשטין